Usein kysyttyä – FAQ

Alta löydät vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin Toucan Ecosta ja käyttämästämme teknologiasta. Mikäli haluat lisätietoja tuotteesta voit aina olla yhteydessä asiakaspalveluumme, kerromme lisää mielellämme.

MIKÄ ON TOUCAN ECO?

Mikä on Toucan Eco?

Toucan Eco- aktivointilaite tekee monikäyttöisen puhdistus- ja desinfiointiaineen vesijohtovedestä ja ruokasuolasta sähkökemiallisen aktivoinnin (elektrokemiallinen aktivointi, ECA) avulla.

Toimiiko liuos?

Kyllä. Se on todistetusti tehokas desinfiointi- ja puhdistusliuos, jolla on erittäin korkea mikrobien tappoaste (99,999%), nopea kosketusaika ja uudelleenkasvua vähentävä vaikutus. Liuos on myös mieto pinta-aktiivinen aine, joka tarjoaa puhtaat, tahrattomat pinnat.

Miten se eroaa muista kemiallisista puhdistusaineista?

Testit ovat osoittaneet, että ECA- liuos on yhtä tehokas tai tehokkaampi kuin kaupalliset desinfiointiaineet, jotka sisältävät paljon vahvoja kemikaaleja. Ja se on ihmiskeholle läheinen, koska se perustuu samoihin immuunijärjestelmässä toimiviin infektioita torjuviin aineisiin – mikä tekee siitä myrkytöntä ja vähemmän allergisoivaa.

Miksi Toucan Eco -liuosta pitäisi käyttää?

Liuosta kannattaa käyttää, sillä ECA- liuos tappaa mikrobeja, puhdistaa hyvin, tuoksuu luonnolliselta ja on myös ympäristöystävällinen ja myrkytön ja tuo säästöjä. Samaa ei voi sanoa monista kemiallisista puhdistusaineista!

Tässä on viisi syytä Toucan Econ käyttämisen puolesta:

  1. Käyttö vähentää kemikaalien ja muovien käyttöä.
  2. Käyttö on turvallista siivoojalle.
  3. Tuote on tehokas, se tappaa jopa 99,999% bakteereista.
  4. Tuotteen käyttö säästää rahaa.
  5. Tuote on sertifioitu standardien EN 1276 ja 13697 EN, EN 14476 ja EN 16777 mukaisesti.
Toimiiko se yhtä hyvin kuin perinteiset kemikaalit?

Kyllä toimii. Testit osoittavat, että Toucan Eco -liuoksen bakterisidiset ja virusidiset ominaisuudet ovat yhtä tehokkaita tai tehokkaampia kuin synteettisten kemikaalien. Puhdistusaineena se on hellävaraisempi, mutta toimii hyvin ylläpitosiivouksessa.

Toucan Econ tuottama valmiste on tehokas desinfiointiaine ja mieto puhdistusaine, joten se korvaa yleiset desinfiointiaineet, ylläpitosiivouksen aineet, keittiö-, kylpyhuone- ja WC-tilojen puhdistusaineet, lasi- ja metallipuhdistusaineet sekä hajunpoistoaineet.

Se ei korvaa voimakkaita rasvanpoistoaineita ja kalkinpoistoaineita, vaikkakin se on tehokas biofilmin poistaja, kun sitä käytetään päivittäin.

Miksi näin oivallinen teknologia tulee yleiseen tietoisuuteen vasta nyt?

Se tuntuu nyt monia kiinnostavan ja monet vieläkin epäilevät HOCl:n hienojen tulosten olevan jopa liioiteltuja. Liuos sinänsä on ollut olemassa ja suurimittaisessakin käytössä jo vuosikymmeniä, mutta prosessi on ollut epävakaa ja kallis. Nyt tekniikka ja laitteet ovat kehittyneet riittävästi, jotta aine toimii ja kestää ominaisuuksiltaan vakaana viikon ajan.

Hyvänä vertailuna mainittakoon tätä edeltänyt suuri vallankumous, – mikrokuitusiivous, jonka läpimurto alkoi 20 vuotta sitten Suomessa. Suuri epäily kohdistui sen aggressiivisuuteen; kestävätkö vahat ja pinnat?

Lisäksi ECA- liuos tuote ei aiemmin ollut EU-hyväksytty, mutta nyt sillä on hyväksyntä käyttöryhmiin PT1 – PT5.

Koska tuote on niin edullinen, alkaen muutaman sadan euron laitehankinnasta, se on uhka kemianteollisuudelle; suuret toimijat eivät halua sitä edistää.

Miksi tämä on tärkeää juuri nyt?

Koska valtamerissämme ja kaatopaikallamme on valtavia määriä muovipulloja ja -pakkauksia. Ja koska koko ajan tulee uutisia, että puhdistuskemikaalien pitkäaikaisella käytöllä voi olla vakava vaikutus terveydelle. Meidän on nyt ajateltava eri tavalla sitä, miten voimme vähentää kielteisiä vaikutuksia planeetalle.

Toucan Eco on uusi, vihreämpi tapa puhdistaa työpaikat. Se vähentää monta kemiallista puhdistusainetta ja muovipulloa kerralla. Nyt pandemia-aikaan siirrytään näkyvästä siisteydestä hygieeniseen puhtauteen kamppailtaessa näkymättömiä vihollisia, viruksia ja mikrobeja vastaan. Toucan Eco on osoittautunut ihanteelliseksi biosidiksi tähän työhön!

Säästääkö se rahaa?

Ehdottomasti. Kun laitteen hankintahinta on maksettu, liuoksen valmistuskustannukset ovat hyvin edulliset, – suurin osa kustannuksista on suola; 10 kg:n pussi maksaa noin 9 euroa. Siitä erästä voi tuottaa 10,000 litraa ECA-liuosta; se on halpaa! Ei ole montakaan vihreää tekniikkaa, joka korvaa tehokkaammin sen vähemmän kestävän vaihtoehdon ja säästää samalla yritysten rahaa. Toucan Eco korvaa kaupallisten puhdistusaineiden synteettiset ainesosat. Ja se tekee tämän vain veden, suolan ja sähkön avulla. Toucan Eco -järjestelmän pääkustannukset ovat investoinnit ja suurten laitteiden asennus. Sen jälkeen liuoksen valmistuskustannukset ovat käytännössä ilmaiset, koska muita kuluvia kulutusosia tai piilokustannuksia ei ole. Tässä esimerkissä keskitymme siihen, kuinka määritämme Toucan Eco -edut.

Vaihe 1. Laske 80% kemikaalikustannuksistasi

Aluksi on tiedettävä laitoksen käyttämien puhdistuskemikaalien määrä ja tyyppi. Tämä riippuu suurelta osin tilojen koosta ja siivoustasosta (kuinka usein ja kuinka puhdasta?). Sen jälkeen se on yksinkertaista matematiikkaa. Laske kuukausittainen, neljännesvuosittainen tai vuotuinen kemikaalikulutus, ja Toucan Eco säästää tästä vähintään 80% – sen avulla voit tehdä yleispuhdistus- ja desinfiointiaineet, mutta tarvitset silti perussiivoukseen voimakkaita rasvanpoisto- ja saostumienpoistoaineita. Kokemuksemme mukaan 80% on tavallinen säästö, mutta tarkempi laskelma ilmoittaa nopeasti odotettavissa olevat säästöt.

Siinä ei kuitenkaan ole vielä kaikki. Myös piilo- tai välilliset kustannukset tulee ottaa huomioon. Näihin sisältyvät kemikaalien valmistuksen, kuljetuksen, varastoinnin ja hävittämisen kustannukset – ja ympäristövaikutukset. Toucan Eco poistaa suuren osan kemiallisten puhdistusaineiden kielteisistä terveys- ja turvallisuusnäkökohdista. Tämä sisältää haitta-ainekoulutusta, kemiallisten sertifikaattien ja käyttöturvallisuustietojen päivittämistä ja henkilönsuojainten tarpeen. -Ja koskien turvallisuutta, siivoojilta tulee palautetta, että he pitävät liuoksen käytöstä, koska se on vähemmän haitallista ja estää ihon kuivumista, hilseilyä ja aristusta, jotka ovat niin yleisiä tämän ammatin keskuudessa.

On myös otettava huomioon, että voimme välttää käyttämästä kertakäyttöisiä muovipulloja, joissa kemikaalit toimitetaan ja käytetään. Niitä on hankala kierrättää, koska ne sisältävät usein myrkyllisiä kemikaaleja, joten ne menevät usein jätteisiin. Itse asiassa muovijätteen vähentäminen on Toucanille niin tärkeä etu, että jotkut yritykset ovat siirtyneet siivousjärjestelmäämme suurelta osin tämän perusteella, mikä tukee heitä vihertyvässä liiketoiminnassaan.

Esimerkki Somerset Housesta

Toucan Eco -valmisteen käyttöönoton jälkeen he huomasivat, että se korvaa lähes kaikki puhdistusaineet ja säästävät nyt noin 3000 puntaa vuodessa. Se auttaa myös poistamaan noin 1800 kertakäyttöistä muovipulloa siivoustoimestaan. “Ennen Toucanin asentamista tilasimme mihin tahansa hintaan 150 pulloa puhdistusainetta kuukaudessa ja nämä kertakäyttöiset pullot hävitettiin käytön jälkeen”, kertoo Susan Ryan, Incentive FM: n siivousjohtaja Somerset Housesta. “Meillä on pieni kalkinpoistoainevarasto, mutta Toucan Eco on antanut meille mahdollisuuden vähentää huomattavasti käyttämiemme puhdistuskemikaalien määrää, ja tällä tavoin olemme saaneet valtavia säästöjä muovijätteemme vähennyksen lisäksi.”

Vaihe 2. Valitse tiloihin mitoitettu aktivointilaite

Toucan Eco -kustannus on pääomasijoitus, kohteeseen parhaiten sopivan yksikön (tai yksiköiden) ostamiseen; vaihtoehdot ovat:

Laitemalli Litraa/aktivointi Suositus
Toucan Eco III 1 l Pienen tilat ja paikallinen puhdistus
Toucan Eco Active 10 l Pienet ja keskisuuret tilat
Toucan Eco Active Plus 20 l Keskisuurista suuriin tiloihin
Toucan Eco Flow 350 l Suuret tilat

Mallien hinta vaihtelee kolmesta sadasta eurosta nelinumeroiseen summaan. Tuotanto vaatii joskus yhden laitteen, joskus useamman, sen mukaan, kuinka paljon ja kuinka paljon siivoojien on siirryttävä kohteissa.

Asennuksen jälkeen liuoksen valmistuskustannukset ovat käytännöllisesti katsoen ilmaiset, koska siihen tarvitaan vain vettä, suolaa ja sähköä sähkökemiallisen aktivoinnin tuottamiseen; se on tuotteemme tiedetausta, joka erottaa sen, myös otsonipohjaisista ja puhdasvesijärjestelmistä. Jos haluat käsityksen valmistuskustannuksista, litran desinfiointiaineen tuottamiseen tarvitaan noin 2 g suolaa ja vesijohtovettä. 10 kg: n pussi suolaa tai suolatabletteja veden pehmentämiseksi (kumpikin käy) maksaa noin 10 euroa. Tämä tuottaa noin 10000 litraa liuosta – tai noin 0,002 Eur/l.

Vaihe 3. Määritä Toucan Eco -tuotteen ROI

Investointi maksaa itsensä takaisin (ROI) noin 12 kuukaudessa – toisin sanoen pelkät kemikaalisäästöt ovat maksaneet takaisin laitteiden hankinta- ja asennus-kustannukset. Siksi Toucan Eco on yksi niistä ainutlaatuisista esimerkeistä, kun vihreällä tekniikalla on myös lyhyt takaisinmaksu, joten sillä on kaupallista merkitystä.

Lopuksi vielä; kun siivouspalveluista tehdään sopimuksia useiden vuosien ajaksi, vaikka sopimusta olisi jäljellä vain pari vuotta, yritykset ymmärtävät, että siirtyminen Toucan Ecoon on taloudellisesti järkevää, kun sijoitetun pääoman tuottoprosentti on niin suuri. Mutta se on muutakin; Toucan Eco tarjoaa asiakkailleen myös innovatiivisen tavan toimittaa siivouspalveluja, jotka tukevat asiakkaan hiilidioksidipäästöjen vähentämistoimia sekä yrityskuvaa. Toucan Eco on nyt yhä useamman yrityksen käyttämä vihreämpi tapa siivota – parempi yrityskuva- ja samalla säästää rahaa!

Onko liuos hyväksytty biosidi EU:n alueella?

Kaikki EU:ssa myytävät biosidit on ilmoitettava kemikaalivirastossa. Jos ei näin toimita, niitä myydään laittomasti. Valmiste ja -menetelmä rekisteröitiin Centrego-Aquaox BV:n toimesta, ns. 95. artiklan listalle. Tämä on luettelo aineista ja toimittajista, jotka Euroopan kemikaalivirasto julkaisee biosiditvalmisteasetuksen (BPR) mukaisesti. Tämän takia voi olla vakuuttunut siitä, että kemiallisten desinfiointiaineiden EN 1276 ja 13697 ohella tämä tuote on sertifioitu käytettäväksi desinfiointiaineena näissä PT- tuoteryhmissä.

Aktivoitu liuos on lisäksi sertifioitu standardien EN 1276, EN 13697, EN 14476 ja EN 16777 mukaisesti koskien kemiallisia desinfiointiaineita bakteereja ja viruksia vastaan. Se on myös turvallinen käytettäväksi ruoanvalmistuksessa ja korkean riskin alueilla. Lisäksi sertifikaatti EN13727 (ESBL) ja VAH-järjestelmä (lääketieteelliset biosidit) osoittavat tehokkuuden riskialueilla.

Toucan Eco on lueteltu EU:n biosidiasetuksen 95 artiklassa viidessä tärkeässä PT- käyttöryhmässä.

Mikä on ECA-tieteen historia?

ECA (Electro Chemical Activation) perustuu tutkittuun tieteeseen, vuodesta 1834. Silloin Michael Faraday julkaisi havainnot elektrolyysin periaatteista ja havaitsi, että aineen läpi kulkeva sähkövirta aiheutti kemiallisia muutoksia. Tultaessa 1970-luvulle, venäläinen tiedemies professori Vitold Bakhir lisäsi suolaa tähän prosessiin luomaan uuden liuoksen, jolla todettiin olevan tehokkaat desinfioivat vaikutukset.

Alkuperäisenä ajatuksena oli kehittää tekniikka, jolla voidaan torjua biologisen sodankäynnin vaikutuksia tuottamalla turvallisia ja tehokkaita biosidejä nopeasti helposti paikan päällä käytettäväksi ihmisille, eläimille, laitteille, viljelykasveille ja vesihuoltoon.

Missä teknologiaa käytetään?

Tähän tekniikkaan luottaa jo valtava joukko teollisuudenaloja ympäri maailmaa. Se suojaa meriympäristöä, desinfioi juomavettä, torjuu Legionellaa ja sitä käytetään turvalliseen desinfiointiin ja puhdistamiseen kaikessa kalanjalostuksesta matonpuhdistukseen, salaattipakkaukseen kukkaviljelyyn ja maitotuotantoon. Hypokloorihappoa käytetään jopa ihmisten ja lemmikkieläinten haavojen, palovammojen ja infektioiden hoitoon.

EU:n Biosidiasetuksen 95. artiklan mukaan ECA-liuos on hyväksytty viiteen tärkeään PT-käyttöryhmään, lisäksi Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto on hyväksynyt sen. Sitä käytetään myös osana Intia-hanketta, jotta maailman saastuneesta vedestä voidaan turvallisesti juoda kolmannen maailman maissa ja humanitaarisen katastrofin alueilla. Teknologian kehityksen myötä nyt pienemmät ja huomattavan edulliset laitteet tuottavat edullisesti liuosta paikan päällä.

Euroopassa yhä useammat yritykset todistavat nyt, ettei tarvitse käyttää myrkyllisiä, ympäristöä vahingoittavia ja kalliita synteettisiä kemikaaleja työpaikkojen desinfioimiseksi ja puhdistamiseksi samalla kun vähennetään kertakäyttöisiä muovipulloja ja pakkausmateriaalia.

ESIMERKKI: ravintolamaailma.
Puhtauden ja raikkaan keittiö- ja ravintolatilan ylläpitäminen on elintärkeää minkä tahansa ravintola-alan yrityksen menestykselle. Asiakkaat, ja henkilökunta pidetään turvassa ruokamyrkytyksiltä ja haitallisilta mikrobeilta.

Toucan Eco hygieniaohjelma varmistaa, että kohteessa on jatkuva, toistuva, korkeatasoinen ja ympäristön-myötäinen puhtausprosessi. Näkyväksi tehty pöytien ja kalusteiden ylläpitosiivous asiakkaiden vaihtuessa korostaa ravintolan yrityskuvaa salin puolella.

Toucan Eco- liuos valmistuu vain ruokasuolasta ja hanavedestä, mikä tekee siitä aiempia käytäntöjä turvallisempaa sekä käyttäjille että asiakkaille. Toucan Eco tappaa sertifikaattien mukaisesti 99,999% mikro-organismeista, mikä tekee siitä täydellisen keittiön, kahvilan tai ravintolan päivittäiseen puhdistukseen, myös salin puolella.

Toucan Eco on mukana kestävässä kehityksessä, usein toisin, kuin perinteiset kemikaaleja sisältävät puhdistusaineet. Vaihtamalla Toucan Eco -ohjelmaan voit vähentää muovipakkausten määrää vähintään 80%. Näin pienennät hiilijalanjälkeä, samalla kun varmistat korkean hygieniatason pienemmin kustannuksin.

Miksi sitä kutsutaan Toucaniksi?

Valitsimme Toucan Eco- tuotemerkin, kun mietimme, että tukaanit liittyvät luonnon maailmaan – samoin kuin ECA- liuos, hypokloorihappo, joka on valmistettu vedestä, suolasta ja elektrolyysistä ja se on tuttu myös kehon immuunijärjestelmälle.

Vähemmän tärkeä asia, mutta ajattelimme myös, että Toucan Eco III: n kanssa toimitettava hyödyllinen sumutinkannu muistuttaa lievästi tukaania!

Toucan Eco ja tiede

Mikä on Toucan Econ takana oleva tiede?

Tiedettä Toucan Econ takana kutsutaan sähkö-/elektrokemialliseksi aktivaatioksi (tai lyhyesti ECA). Se on eräänlainen elektrolyysi, prosessi, jossa sähkövirta ohjataan erikoistuneen kennon avulla vesiliuoksen (H20) läpi, johon on sekoitettu pieni määrä suolaa (NaCL), itse asiassa 2 g suolaa litraa vettä kohti.

Sähkökemiallinen aktivaatio hajottaa yhdisteet peruselementteihin. Reaktio hapettuu positiivisesti varautuneessa elektrodissa (anodi) ja pelkistyy negatiivisesti varautuneessa elektrodissa (katodi). Tämä tuottaa n. 100 ppm vapaata klooriliuosta (FAC), jolla on muuttuneet kemialliset ominaisuudet; tehokas mutta turvallinen desinfiointiaine ja puhdistusliuos. Se on käyttövalmis liuos, koska joissakin malleissa on paljon suurempi pitoisuus, joka laimennetaan sitten annosteltuna 100 ppm:n.

Positiivisella anodilla vedyn vety ja happi reagoivat suolassa olevan kloorin kanssa, jolloin muodostuu pääasiallinen vaikuttava aine, jota kutsutaan hypokloorihapoksi (HCIO), joka on tehokas mutta turvallinen desinfiointiaine. Tämä liuos haluaa luonnollisesti palata alkuperäiseen tilaansa hapettamalla esimerkiksi muuta orgaanista ainetta. Se on osa sen tehokkuutta.

Negatiivisesti varatun katodin yhteydessä suolassa oleva natrium ja kloridi yhdistyvät vedessä olevan hapen kanssa, jolloin muodostuu lievä natriumhypokloriitin muoto. Tämä on lempeä puhdistusaine.

Mikä on liuoksen kemiallinen koostumus?

Elektrolyysin aikana positiivisessa anodissa suolassa oleva kloridi (Cl) (NaCl) yhdistyy vedessä olevan vedyn (H) ja hapen (H) kanssa (H2O) ja luo hypokloorihappoa (HOCl), joka on voimakas, mutta turvallinen desinfiointiaine.

Negatiivisen katodin vaikutuksesta suolan (NACl) natrium (Na) ja kloridi (Cl) yhdistyvät hapen (O) ja kloridin (Cl) kanssa, jolloin muodostuu natriumhypokloriittia (NaOCl), joka on hyvin pieni valkaisuainepitoisuus. Tämä ja lempeä emäksinen pH-arvo välillä 7,8–8,5 antavat liuokselle puhdistusominaisuudet.

Mikä on liuoksen pitoisuus?

Desinfiointiaineen suorituskyky mitataan yleensä sen pitoisuudella – miljoonasosaa (ppm) vaikuttavaa ainetta – tässä tapauksessa FAC:lla (vapaana saatavana olevalla kloorilla). Monet mikro-organismit voidaan tuhota noin 20 ppm FAC:lla, kun taas vesijohtovesi sisältää 0,2 – 2 ppm. Toucan Eco tuottaa käyttövalmiiksi 80 – 100 ppm FAC:ia, mallista riippuen. Sillä on erittäin hyvä tehokkuus mikro-organismien tuhoamisessa ja se edustaa optimaalista desinfiointi- ja puhdistustasoa. 

Tehoaineen pitoisuus on 0,01%, eli 99,9% liuoksesta on vettä. Kun vertaa tätä liuosta kotitalousvalkaisuaineeseen, jonka pitoisuus on noin 50,000 ppm tai 5% – se on 500 kertaa väkevämpi kuin Toucan Eco, muttei kuitenkaan tehokkaampi!

Miksi liuos tappaa mikrobeja niin tehokkaasti?

Hypokloori on tehokkain desinfiointiaine klooriperheessä. Se on erittäin reaktiivinen minkä tahansa mikro-organismin kanssa, jota se voi hapettaa ja vahingoittaa solukalvoa tunkeutuen nopeasti soluun. Tämä johtaa osmoottiseen ylikuormitukseen (yksinkertaisesti sanottuna solun kemialliseen epätasapainoon). Tämä tarkoittaa, että solu ei pysty säilyttämään rakennettaan, tulee alttiiksi hyökkäyksille ja hypokloorihappo reagoi soluproteiinien ja nukleiinihapon kanssa. Siksi se on niin tehokas koronaviruksia, norovirusta, E. colia, MRSA:ta ja Listeriaa vastaan.

Tappamisen nopeuden on osoitettu vievän sekunteja. Koska prosessi toimii molekyylitasolla, tämä tarkoittaa, että mikro-organismit eivät kykene rakentamaan vastustuskykyä, resistenssiä, mikä voi tapahtua kemiallisten desinfiointiaineiden kanssa. Sillä on myös jäännösvaikutus ja se jatkaa toimintaansa, jos se jätetään pinnoille huuhtomatta.

Onko ECA-liuos tehokas puhdistusaine?

Liuoksen aktivoitumisen aikana suolassa oleva natrium ja kloori yhdistyvät vedessä olevaan happeen natriumhypokloriitin (NaClO) muodostamiseksi. ECA-liuoksessa on erittäin lievä valkaisuainepitoisuus.

Yhdistettynä lempeään pH-tasoon, joka on välillä 7,8 – 8,5, tämä yhdiste antaa liuokselle sen puhdistusominaisuudet.

Mikä on liuoksen pH-arvo?
Liuoksen pH (happamuuden ja emäksisyyden mitta) on noin 7,8–8,5 riippuen käyttöveden pH-arvosta – pH nousee noin yhden pisteen aktivoitumisen yhteydessä. Tämä tarkoittaa, että se on lievästi emäksinen, mutta ei aggressiivinen, kuten tavallinen natriumhypokloriitti- valkaisuaine, jonka pH on yli 10.
Mikä on desinfiointi- ja puhdistusominaisuuksien suhde?

Hypokloorihappopitoisuuden ja natriumhypokloriitin prosentuaalinen jakosuhde riippuu veden pH:sta. Toucan Eco tekee optimaalisen desinfiointi- ja puhdistusliuoksen pH-arvossa noin 8, ja tällä tasolla noin 20% tästä on hypokloorihappoa ja 80% natriumhypokloriittia.

Tämän on osoitettu tappavan jopa 99,999% mikro-organismeista, samalla kun se tarjoaa hyvät puhdistustulokset. Suuremmat HOCl- pitoisuudet voidaan saavuttaa alentamalla liuoksen pH:ta. Se on happamampaa noin 5,5:ssa, mutta se tarkoittaa, että natriumhypokloriitin osuus pienenee myös liuoksen puhdistusominaisuuksien kanssa. Liuoksen puhdistusominaisuuksien parantamiseksi pH:ta voidaan nostaa niin, että liuos on emäksisempi, mutta se vähentää liuoksen desinfiointivaikutusta.

Virittelyä; -vain kokeneille käyttäjille!

Uskomme, että meillä on tämä ”laitteistoon lukittu asetus” ihanteellinen ja optimoituna, mutta hypokloorihapon pitoisuutta voi lisätä lisäämällä etikkaa, joka on hapanta. Suolan ja etikan suhde on 9:1 pH:n saavuttamiseksi välille 5 – 6,5. Liuoksen puhdistusominaisuuksia voi parantaa lisäämällä kaliumkarbonaattia suhteessa suolaan 1:1, muuttamalla pH arvoon 10-12, mutta huonot desinfiointi- ja hajunpoisto-ominaisuudet. Kaikki tällaiset sekoitukset on tehtävä valmistajalta saadun kirjallisen ohjeen mukaisesti, ammattilaisen toimesta!

Kuinka liuos muuten toimii?

Se on hapettava liuos ja ottaa siten elektroneja solurakenteista ja avaa solun hypokloorihapon tunkeutumiselle. HOCL sitten tuhoaa solun sisäiset rakenteet ja tappaa sen. Se mitataan ORP:llä (tai hapen pelkistyspotentiaalilla), ota yhteyttä jos haluat lisätietoja. Muut reaktiot liittyvät ionivaihtoihin, mikä osaltaan parantaa liuoksen tehokkuutta.

Mikä on veden prosenttiosuus?

99,9% liuoksesta on vettä. Tämä osoittaa, kuinka uskomattoman tehokas, mutta mahdollisimman haitaton liuos on sen 99,999% mikro-organismien tappamisen, puhdistus- ja hajunpoistovaikutuksen lisäksi!

Mikä on liuoksen säilyvyysaika?

Liuos on suunniteltu toimimaan viiden – seitsemän päivän ajan, minkä jälkeen se palaa takaisin hieman suolaiseksi vedeksi, joka voidaan joko kaataa pois tai aktivoida uudelleen. Meidän neuvomme on tehdä sen verran, kuin tarvitset kerralla. Koska se on lähes ilmaista, ei ole mitään syytä säilyttää sitä päivien ajan. Teet sen vain tarpeeseen.

Onko Toucan Eco:n mikrobisidinen teho testattu?

Kyllä, Toucania on testannut laajasti professori Darren Reynolds, Länsi-Englannin yliopiston biologisten lääketieteellisten ja analyyttisten tieteiden osaston johtaja. “Toucan- laitteiden tuottamien liuosten on osoitettu tuhoavan mikro-organismit hyvin nopeasti ja kattavasti käyttämällä vain vettä ja suolaa”, professori Reynolds toteaa. “Ne ovat erittäin tehokkaita bakteereja, viruksia, itiöitä ja sieniä vastaan ja suojaavat vettä, pintoja, kankaita, elintarvikkeita ja ihmisiä”.

Toucan Eco on saanut sekä EN 14476- että EN 16777 -sertifikaatin, mikä osoittaa sen tehon koronaviruksia vastaan. Akkreditoitujen laboratoriotestien jälkeen Toucan Eco on validoitu EN-standardien mukaisesti ja sen on tutkimuksissa todettu tappavan yli 99,999% viruksista. Molemmat sertifikaatit ovat virusiditestejä, jotka on suunnattu laajaan vaipallisten virusten kirjoon, mukaan lukien koronavirus, jota vastaan moniakaan kemiallisia desinfiointiaineita ei ole sertifioitu.

EN 14476 – laajalti tunnettu sertifikaatti – on suspensiotesti, jossa liuoksen tehokkuus testataan in vitro. EN 16777, joka on sertifioitu pintatesti, osoittaa, että tätä tehokkuutta voidaan soveltaa pinnan desinfiointiin sekä muihin puhdistusprosesseihin. Tämä uraauurtava saavutus on todennäköisesti ensimmäinen hypokloori- generaattori, aktivointilaite, joka käyttää vain vettä, suolaa ja sähköä ja joka on sertifioitu molempien standardien mukaisesti. Tämä tekee Toucan Eco- liuoksesta tehokkaimman tällä hetkellä markkinoilla olevan kloorivalmisteen. Näiden virusiditestien lisäksi Toucan-Eco on sertifioitu bakterisidisen tehokkuuden standardien EN 1276 ja EN 13697 mukaisesti. Euroopan kemikaalivirasto (ECHA) on myös rekisteröinyt sen EU:n biosidina desinfiointikäyttöön. Koska se valmistetaan pitoisuudeltaan laimeana ja pH: ltaan neutraalina, se on myös elintarvikkeille haitaton ja ihoa vähemmän ärsyttävä ja hengitysvaikeuksia aiheuttava esim. natriumhypokloriitti -valmisteisiin verrattuna. Testit osoittavat, että liuos tappaa mikrobin kosketuksessa. Näin ei ole synteettisillä kemikaaleilla, joiden vaikutusaika voi olla 5, 10 tai 15 minuuttia. Huomaa, että ohjeissa osoitamme, että vaikutusaika – kuinka kauan odotat liuoksen ruiskuttamisen pintaan ja pyyhkimisen välillä – on minuutti.

-Kuinka nopeasti elossa olevat mikro-organismit toipuvat ja alkavat lisääntyä liuoksen levittämisen jälkeen? Tutkimuksissa 24 tunnin kuluttua ei ollut todisteita kasvusta.

Miten helppo erilaisia mikrobeja on torjua?

Desinfektioaineiden, bakterisidien ja virusidien tehoa eri mikro-organismeihin on tarkasteltu yhä useammassa tutkimuksessa. Jotkut aineet tehoavat hyvin bakteereihin ja sieniin, mutta niillä ei ole merkittävää vaikusta viruksiin. Tutkijat ovat selvittäneet eri mikrobien herkkyyttä ja kehittäneet niitä varten luokitusmenetelmän. Laajalti hyväksytty ”Spaulding- Luokitus” antaa viitteitä eri mikrobityyppien herkkyyteen desinfektiolle. Oheisessa kuvassa ylhäällä ovat vaikeimmin tuhottavat, alhaalla helpoimmin. Covid-19 –virus lukeutuu vaipallisiin viruksiin.

Desinfektio vaatii menetelmältä paljon ja on hyvin työlästä tutkia ja ohjeistaa mikrobien hallintaa erikseen kunkin mikro-organismin kohdalla. Hypokloorihapolla (HOCl) on erinomaiset puhdistavat, nopeasti desinfioivat ja hajua poistavat ominaisuudet. Toucan Eco on asetettu ihanteelliselle liuosvahvuudelle, n. 100 ppm. Näin saavutetaan optimoitu tehokkuus, nopea vaikutus- ja varoaika sekä turvallisuus kohteille ja käyttäjille.

Hypokloorihapon bakterisidistä ja virusidistä tehoa eri mikro-organismeihin on tarkasteltu useissa tutkimuksissa. ECA- liuoksen on testeissä todettu tuhoavan tehokkaasti bakteereita ja viruksia, mm. Salmonella, Legionella, C.Difficile, iM.tuberculosis, Helico-bakteeri,, MRSA, E.coli, Norovirus, Poliovirus ja influenssa- viruksia, mm. H5N1 ja H1N1, SARS-2 ja Covid-19.

Valittaessa valmisteita on tilaajan velvoite vertailla tuotteiden ominaisuuksia ja käyttöturvallisuutta – ”kemikaalilain hengessä”. ECA-liuos ja sen valmistusmenetelmä on EU- rekisteröity ja sillä on sertifikaatit tehokkuudesta bakteereja ja viruksia vastaan.

Kuinka tiede on samansuuntainen kuin immuunijärjestelmä?

Kun keho joutuu patogeenien, tauteja aiheuttavien mikrobien hyökkäyksen kohteeksi, immuunijärjestelmä reagoi lähettämällä neutrofiileiksi kutsuttuja valkosoluja suoraan infektioon. Aktivoituaan nämä solut tuottavat hypokloorihappoa infektion eliminoimiseksi. Tämä on yksi tehokkaimmista ja luonnossa esiintyvistä desinfiointiaineista. Toucan Eco -teknologia luo saman hypokloorisen liuoksen, mutta keskittyneemmässä muodossa, ja siksi se on turvallinen ja allergisoimaton – ja siksi käyttäjät pitävät siitä.

Kestävä kehitys ja turvallisuus

Onko Toucan Eco ympäristöystävällinen?

Varmasti! liuoksella on minimaalinen ympäristövaikutus ja se vähentää haitallisten kemikaalien ja kertakäyttöisten muovipullojen käyttöä. Tämä tarkoittaa, että se auttaa yrityksiä vähentämään hiilijalanjälkeään. Ei ftalaatteja, ammoniakkia, säilöntä- ja muita lisäaineita, ei edes hajusteita. Eikä muovijätettä.

Liuos tuotetaan luonnollisista ja kestävistä veden ja suolan yhdisteistä, ja sähköä tarvitaan vähän. Synteettisiä kemikaaleja ei ole mukana eikä maapallon resurssit ehdy. Aktivointiprosessi ja sen tuottamat tuotteet ovat luonnollisia, turvallisia käyttää eivätkä vahingoita ympäristöä ja liuoksen valmistamiseen tarvitaan myös vähemmän energiaa, öljyä ja hiiltä verrattuna synteettisiin kemikaaleihin. Käytön jälkeen liuos palaa takaisin hieman suolaiseksi vedeksi ja se voidaan hävittää turvallisesti ilman kielteisiä ympäristövaikutuksia.

Tarvitsenko henkilösuojaimia?

Toucan Econ käytössä tarvitset kohdekohtaisesti ohjeistetut suojakäsineet ja suojavaatetuksen. Jos sumutat liuosta ULV- pienpisaramenetelmällä tai käytä samalla haitallisia kemikaaleja, sinulla tulee olla niihin liittyvä koulutus ja suojavarusteet. Kuvassa ULV-menetelmän käyttökohteita ja suojainvarustus. ULV- menetelmästä on laadittu erillinen käsikirja: ULV-Vesisumutuksen käsikirja.

Onko Toucan Eco -liuoksen valmistuksessa riskejä?

Toucan Eco – aktivoinnin aikana laitteet eivät tuota vaarallisia kaasuja, ja koska mallit ovat matalajännitteisiä ja matalavirtaisia ​​ tasavirtalähteitä, ei sähköisiä vaaroja ole liuoksen aktivoinnin yhteydessä.

Luoko liuos antibiooteille vastustuskykyjä bakteereita?

Ei, se ei luo resistenttejä kantoja, toimintaperiaatteensa takia.

Vähentääkö se kertakäyttöisiä muovipulloja?

Kyllä. voit luopua 80% kemiallisista puhdistusaineista, jotka toimitetaan usein kertakäyttöisissä muovipulloissa. Lisäksi myös tiivistetyt kemikaalit valmistetaan enimmäkseen uudesta muovista, monia näistä pulloista ei voida kierrättää, koska ne sisältävät myrkyllisiä ainejäämiä. Käytä Toucan Eco -laitteessa samaa, uudelleenkäytettävää pulloa tai astiaa.

Onko Toucan Eco vapaa kemikaaleista?
Vesi ja suolakin ovat kemikaaleja, mutta siinä mielessä, että liuoksessa ei ole synteettisiä, kovia tai myrkyllisiä kemikaaleja, niin kyllä.
Vaikuttaako puhdistuskemikaalit terveyteeni?

On hyvin tiedossa, että kemikaalit voivat olla haitallisia ympäristölle. Esimerkiksi jotkut aerosolit vahingoittavat otsonikerrosta ja puhdistuskemikaaleissa on terveysvaroituksia, kuten syttyviä, myrkyllisiä. Älä hengitä sisään, juo tai kosketa. Ne voivat myös aiheuttaa allergisia reaktioita, kuten yskää ja ihoärsytystä.

Tuoreissa tutkimuksissa on todettu, että säännöllinen altistuminen puhdistusaineille voi vaikuttaa merkittävästi keuhkojen toimintaan. Ne viittaavat siihen, että puhdistusaineiden kemikaalit ärsyttävät limakalvoja keuhkojen hengitysteissä, aiheuttaen pitkäaikaisia vaurioita. Vaikutusten havaittiin myös olevan vakavampia naisilla kuin miehillä.

Hapettamiseen perustuvia kemiallisia valmisteita on kehitetty lukuisia määriä. Natriumhypokloriitti ja vetyperoksidi ovat yleisesti käytettyjä tehoaineita, mutta väkevissä pitoisuuksissa ne ovat vaarallisia ja syövyttäviä. Siksi valmistajat ovat tutkineet ja kehittäneet näille vaihtoehtoisia ainesosia sekä valmisteille ihanteelliset koostumukset muokkaamalla niiden pitoisuuksia sekä tutkineet myös optimaaliset menetelmät, levitystavat, käyttöolosuhteet, vaikutus- ja varoajat.

Onko liuos tuoksuton?

Monet ihmiset sanovat kyllä, mutta siinä on heikko kylpylöiden tai uima-altaiden tuulahdus – kloorihaju hypokloorihaposta, – mutta se ei muuten ole tuoksuva.

Onko iuoksen juominen turvallista?

Sitä ei suositella; se ei erityisesti maistu, mutta on suhteellisen vaaraton verrattuna kaupallisiin puhdistusaineisiin.

Testataanko liuosta eläimillä?

Ei, sitä ei ole koskaan testattu eläimillä, mutta älä kaada sitä akvaarioihin (meiltä on kysytty aiemmin), koska se ottaa happea vedestä.

Sopiiko tuote vegaaneille?

Kyllä, se ei sisällä eläinperäisiä aineita.

Voinko hävittää tuotteen turvallisesti?

Kyllä, on turvallista kaataa viemäriin; se palautuu vanhetessaan hieman suolaiseksi vedeksi.

Täyttääkö laite sähkö- ja elektroniikkaromun säännellyn hävittämisen?

Kyllä. Tuotteet täyttävät sähkö- ja elektroniikkaromun hävittämisen vaatimukset.

Laitteen käyttäminen

Mitä tarvitsen, mitkä ovat laitevaihtoehdot?

Tarvitset vain oikeankokoisen Toucan Eco -laitteen, joka sopii puhdistustarpeisiisi, vesijohtovettä, joditonta ruokasuolaa ja sähkön.

Missä laitteiden tulisi sijaita?

Yksiköt asennetaan paikan päällä, usein siivoustiloihin, ja niiden on oltava lähellä vesi- ja sähköverkkoa. Suosittelemme myös laitteen asentamista noin 800 mm lattiapinnan yläpuolelle (helpompi täyttää astiat tällä tavalla). Kohteen koosta riippuen laite tai laitteet tulisi sijoittaa sopivaan paikkaan puhdistamisen helpottamiseksi.

Mitä tarvitsen yksiköiden asentamiseksi?

Järjestelmät on helppo asentaa ja käyttää. Tarvitset liittymisen kylmävesiverkkoon, 220 V: n maadoitetun pistorasian tavallisella 10A: n sulakkeella.

Active Plus- ja Flow-malleissa vaaditaan 4 barin vedenpaine. Asennusohjeet ovat saatavilla maahantuojalta.

Mitkä ovat mallien koot?

Mitat on esitetty leveyden, syvyyden ja korkeuden mukaan sekä suuremmille laitteille tarvittavan seinäpinta-alan mukaan.

Toucan Eco III: 100 mm x 100 mm x 320 mm.
Toucan Eco Active: 700 mm x 300 mm x 800 mm.
Toucan Eco Active Plus: 800 mm x 300 mm x 800 mm.

Kuinka valmistan liuosta?

Toucan Eco III:n käytössä 80–100 PPM liuoksen valmistaminen kestää viisi minuuttia. Täytä kannu vesijohtovedellä merkkiin asti, lisää 2 g joditonta pöytäsuolaa, mukana toimitettu lusikallinen ja sekoita, kunnes se on liuennut. Aktivoi painamalla painikkeen valoa; kestää viisi minuuttia ja kun liuos on valmis, laite sammuu itsestään. Liuos on käyttövalmis.

Toucan Eco Active -mallissa aika on 15 minuuttia 10 litran valmistamiseksi 100 PPM-pitoisuudella. Kytke virta, täytä 10 litran säiliö ja lisää yksi pumpun painallus suolaliuosta – tämä annostaa oikean määrän suolaa vesimäärään. Aloita painamalla aktivointikosketuspainiketta kerran. Se kestää 15 minuuttia. Paina aktivointikosketusta kahdesti saadaksesi kaksinkertaisen pitoisuuden.

Toucan Eco Active Plus -malli toimii paljon samalla tavalla kuin yllä, paitsi että 10- litrainen säiliö korvataan 5- litraisella säiliöllä, ja mallissa kestää 40 minuuttia nelinkertaisen vahvuuden liuoksen valmistamiseksi. Se laimennetaan sitten käyttöliuokseksi, 100 ppm käyttämällä joko pullon tai letkun laimennusannostelijoita siten, että valmistetaan 20 litraa kerrallaan.

Toucan Eco Flow -laitteessa kestää tunnin valmistaa 350 litran erä liuosta. Sen jälkeen Flow- malli tekee liuosta automaattisesti, kun se saavuttaa 50%:n kapasiteetin, joten se on hanasta valmis annosteltavaksi ruiskupulloihin tai astioihin.

Käytä aina ohjeen mukaista suolamäärää liuoksen muodostamiseksi. Jos käytät Toucan Eco III:a, varmista, että suola on täysin liuennut sekoittamalla liuosta kahdeksan kertaa.

Kuinka kauan liuoksen tekeminen kestää?

Astian täyttäminen vedellä, suolan lisääminen ja aktivoinnin aloittaminen kestää noin minuutin. Sitten prosessi kestää viisi minuuttia Toucan Eco III: lle, 15 minuuttia Active: lle, 40 minuuttia Active Plus: lle ja tunti Flow: lle. Flow tekee liuosta automaattisesti, kun 10 litran säiliön nestepinta on laskenut puoleen.

Kaikki mallit kytkeytyvät automaattisesti pois päältä, kun ne ovat valmiit. Kun Flow siirtyy lepotilaan, se aktivoituu automaattisesti 50%: n kapasiteetilla.

Mitä tarvikkeita tarvitaan liuoksen tekemiseen?

Ainoa kulutusaine vesijohtoveden ja matalajännitteinen sähkön lisäksi on suola.

Toucan Eco III käyttää 2 g joditonta pöytäsuolaa litraa kohti. Suuremmissa malleissa menekki on 1 g litraa kohden. Jotta saat käsityksen jatkuvista kustannuksista, 10 kg:sta suolaa, joka maksaa noin 9 Euroa, valmistuu n. 10000 litraa liuosta.

Kuinka usein voin aktivoida Toucan Eco -laitteella?

Jos aktivoidaan liuosta useammin kuin kerran tehokkuuden lisäämiseksi, malli ei välttämättä käynnisty heti (käytetystä mallista riippuen). Odota tällöin viisi minuuttia ennen uudelleenkäynnistystä.

Mitä eroja laitteiden välillä on?

Valitse sopiva malli kohteen koon ja tarvitsemasi liuoksen määrän mukaan. Jos haluat vertailla aluetta, katso laitteiden vertailutaulukkoa.

Vaikuttaako vedessä oleva kloori prosessiin?

Ei. Klooria lisätään juomaveteen vesijohtoveden desinfioimiseksi, se kyllä lisää hieman FAC- (vapaan kloorin) pitoisuutta käytettäessä Toucan Eco -laitteita. Mutta itsessään se ei ole tarpeeksi vahva tappamaan mikro-organismeja. Siksi Toucan Eco käyttää pieniä määriä suolaa kloridin ja natriumin lisäämiseen reaktioon, mikä tuottaa riittävän vahvan liuoksen tappamaan jopa 99,999% mikro-organismeista.

Vaikuttaako veden kovuus tähän?

Ei. Veden kovuus on osoitus veden kalsiumpitoisuudesta – mitä enemmän kalsiumia vedessä on, sitä kovempaa se on ja sitä enemmän kalkkia muodostuu.

Toucan- yksiköt kuitenkin kääntävät napaisuuden jokaisen aktivoitumisen yhteydessä, joten kennoihin ei muodostu kalkkijäämiä. Tämä tekee siitä huoltovapaan eikä kalkinpoistoa tarvita. Vaikka veden laatu laskisi hieman mineraalien takia, se ei vaikuta olennaisesti liuosten suorituskykyyn.

Voinko käyttää merivettä?

Kyllä, periaatteessa voit, mutta emme suosittele sitä ja se voi vahingoittaa laitettasi, jota takuu ei kata.

Voinko käyttää pullotettua vettä?

Kyllä, jos se on juomavettä ilman kaasua (hiilihapotonta), mutta se ei todellakaan ole välttämätöntä; se maksaa paljon enemmän, ja haluamme todella, ettet tuhlaa muovipulloihin, joissa ne tulevat!

Professori Darren Reynolds Länsi-Englannin yliopistosta, haastattelussa BBC: n muovisodasta sanoi, että tärkein ero vesijohtoveden ja pullotetun veden välillä on hinta ja muovijätteet.

Voinko käyttää lämmitettyä vettä?

Kyllä, lämmintä vettä voidaan käyttää ilman vaikutusta suorituskykyyn, mutta kiehuvaa vettä tulisi välttää, koska se voi vahingoittaa laitteita. Liuos säilyy kuitenkin paremmin viileänä.

Mitä suolaa voin käyttää?

Käytä joditonta pöytäsuolaa Toucan Eco III: ssa ja rakeita tai astianpesukoneen suolatabletteja Active- ja Flow-malleissa. Älä käytä meri- tai maustettua suolaa, koska se on kalliimpaa ja voi vaikuttaa kemiaan.

Kuinka voin selvittää toimiiko järjestelmä?

Voit suorittaa säännöllisiä tarkastuksia varmistaaksesi, että aktivointijärjestelmä toimii, käyttämällä kolmea testiä ‘kuplat, haju ja kloori’ seuraavasti:

  1. Tarkista, että liuos kuplii, kun järjestelmä on aktivoitu. Tämä osoittaa, että kemiallinen reaktio tapahtuu.
  2. Haju liuoksesta – kun se on aktivoitu, sillä tulisi olla heikko “uima-allas” kloorihaju.
  3. Saatavilla on kloorikokeita, jotka mittaavat kloorin ppm:n aktivoidussa liuoksessa, mutta varmista, että mittausalue sisältää 100-200 ppm.
Kuinka kauan aktivoitu liuos säilyy?

Valmistettuaan liuos pysyy aktiivisena noin viisi – seitsemän päivää riippuen siitä, palaako se takaisin suolaiseen veteen. Tämä johtuu siitä, että vaikuttavat aineosat hajoavat ajan myötä, kun se luonnollisesti haluaa palata alkuperäiseen tilaansa – vain veteen ja suolaan.

Suosittelemme, että teet liuosta aina tarpeen mukaan ja riittävästi puhdistustöiden suorittamiseksi. Jos liuoksen ikä on epävarma, se voidaan aktivoida uudelleen yksinkertaisesti painamalla aktivointipainiketta. Tai kaada se pois ja se palaa takaisin vaarattomaksi, hieman suolaiseksi vedeksi ja sitten valmista uusi erä.

Voinko aktivoida jäännösliuoksen uudelleen?

Aikaisemman aktivoinnin jäännös lisää suolapitoisuutta hieman, mutta se ei ole merkittävää – tapahtuu vain se, että syntyy hieman vahvempi liuos.

Entä jos liuos loppuu?

Älä huoli, se on todella helppo vastata – aktivoi järjestelmä ja tee lisää.

Tuottaako aktivointiprosessi hajua?

Sähkökemiallisen aktivoinnin aikana havaitaan joskus lievä kloorin haju. Tämä johtuu hypokloori- (HOCl) ja hypokloriitti-ionien (OCl-) sisältämistä pienistä kloorimääristä, jotka ovat samanlaisia hajuja kuin uima-allastilassa tai kylpylässä, mutta paljon alemmilla tasoilla.

Pitääkö minun asentaa laite liesituulettimen lähelle?

Ei, liesituuletin poistaisi vain lievän ja harvinaisen kloorihaju – se ei ole turvallisuusvaatimus – kaikki normaalisti tuuletetut huoneet ovat täysin turvallisia.

Kuinka puhdistan Toucan-mallit?

Laitteita ei tarvitse puhdistaa eikä huoltaa. Aktivoinnin napaisuus muuttuu joka kerta päinvastaiseksi kalkkikertymien estämiseksi, joten kalkinpoistoa ei tarvita.

Varmista vain, että Toucan Eco III: lla liitännät ovat kuivia käytön jälkeen korroosion estämiseksi, ja pyyhi kannun sisäosat toisinaan kostealla liinalla. Kannua ei saa laittaa astianpesukoneeseen.

Puhdistus liuoksella

Miten puhdistaa parhaiten Toucan Eco -liuoksella?

Ajattele sitä monikäyttöisenä desinfiointiaineena ja puhdistusaineena. Yksinkertaisesti malmista, suihkuta, pyyhi tai moppaa. Liuos desinfioi kaikki kovat pinnat ja kankaat ja tappaa 99,999% bakteereista. Sen pH on välillä 7,7–8,2 ja se on myös hyvä puhdistusaine, josta kiiltäville pinnoille jää tahraton pinta ilman kemiallisia jäännöksiä.

Voit käyttää sitä lähes missä tahansa, et tarvitse yhtä puhdistusainetta kylpyhuoneeseen ja toista keittiöön – ja voit käyttää sitä runsaasti, koska se on käytännössä ilmainen. Se on heti käyttövalmista, joten älä laimenna tai sekoita sitä muihin kemikaaleihin, koska se on valmistettu ihanteelliseen pitoisuuteen. Liuos sopii ylläpitosiivoukseen ja sitä voidaan käyttää osana syväpuhdistusta alueiden desinfiointiin. Se ei kuitenkaan ole raskas rasvanpoistoaine tai kalkinpoistoaine.

Mitään erikoisvarustusta ei tarvita – käytä mitä tahansa liinoja, pulloja ja moppeja tai pesukoneen kuivausrumpuja uudestaan ja uudestaan. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi käytä mikrokuitua.

Pyyhkimistä varten – suihkuta pinta tai suihkuta vain liinalle ja hankaa sitten lika pois.

Kankaan tahrat – suihkuta ja anna liota ennen kuin poistat ne puhtaalla liinalla tai harjalla. Toista, kunnes se on puhdas.

Moppiin – esikostutettu mikrokuitu tai ruiskutus ja moppaus. Myös pesumoppi-, tasomoppi- tai nivelkuivainmenetelmät.

Lattianhoito- ja yhdistelmäkoneille – lisää vain liuos ja hankaa pois.

Liuos toimii myös hajunpoistajana – sitä ei ole suunniteltu peittämään hajuja, koska se ei ole hajustettu, mutta se tappaa hajun aiheuttavat bakteerit. Ja koska se ei ole allergiaa aiheuttava, voit sumuttaa sitä ilman kautta, ULV- pienpisaratekniikalla (huom. erikoiskoulutus!).

Yleinen siivousvinkki: puhdista aina puhtaimmasta likaiseen ja ylhäältä alaspäin! Ja pese aina puhtailla välineillä.

Tehokas ja nopea tapa desinfektioliuoksen levittämisessä perinteisen pyyhinnän lisäksi on ULV-pienpisaratekniikka. Siitä käytetään useita nimityksiä, kuten ”ColdFogging” ja ”Three Dimension Disinfection” (ULV ja pyyhintä).

Mikä on vaadittu kattavuus tehokkaan käytön varmistamiseksi?

Jotta desinfiointiaine ja puhdistusaine olisi tehokas, ratkaiseva ei ole liuoksen määrä, vaan liuoksen ja pinnan välinen kosketus ja peittävyys. Ja koska liuos on käytännössä ilmainen, voit käyttää sitä runsaasti – vettä sietävissä kohteissa. Siksi Toucan Eco III: n mukana tulee sumutinpullo, joka tuottaa hienoa sumua – tehokas tapa varmistaa, että pinta on kosketuksessa liuoksen kanssa.

Suosittelemme myös mikrokuituliinojen käyttöä mekaanisen vaikutuksen ja pyyhintäpinta-alan optimoimiseksi.

Vaikuttaako liuoksen käyttö puhdistustapaani?

Sinun ei tarvitse muuttaa nykyisiä käytäntöjäsi tai käyttää erikoislaitteita. Joten voit jatkaa pääasiassa totutuilla menetelmillä ja käyttää samaa suihkepulloa liuoksen ruiskuttamiseksi lasille, ruostumattomalle teräkselle, laatoille ja peileille. Se vaikuttaa siihen, kuinka monta pulloa siivoojien on kuljettava mukanaan ja kuinka paljon tallennustilaa tarvitset, kun teet tilauksesta.

Kuinka kauan liuos säilyy aktiivisena?

Aktivoidut ominaisuudet kestävät noin viisi – seitsemän päivää; ne hajoavat takaisin hieman suolaiseksi vedeksi nopeammin, kun ne ovat kosketuksissa orgaanisen aineen kanssa tai jätetään suoraan auringonvaloon. Voit käyttää erityisiä kloorinauhoja testataksesi liuoksen ppm:n. Mutta jos et ole kuitenkaan varma, voit yksinkertaisesti tehdä uuden erän – se on joka tapauksessa melkein ilmainen.

Mitä pintoja minun tulisi välttää?

Kuten minkä tahansa nesteen kohdalla, varo käsittelemättömiä pintoja, kuten puuta, koska se voi jättää vesitahran. Jos epäilet, testaa ensin pienellä alueella. Tämä on vain laimea liuos ilman kovia kemikaaleja ja se on tarkoitettu useille pinnoille.

Voiko liuos hajottaa pintoja ajan myötä?
Ei, mutta se on hapettava liuos; jos se jätetään läikkymänä herkän metallin pinnalle, se voi aiheuttaa jonkin verran korroosiota, aivan kuten vesi, puhumattakaan happamasta tai vahvasti emäksisestä kemiallisesta puhdistusaineesta.
Voiko sillä puhdistaa lieden?

 Toucan Eco on erinomainen desinfiointiaine, mutta myös mieto puhdistusaine, ja se soveltuu kaikille pinnoille, myös liedelle. Saatat joutua käyttämään ylimääräistä voimaa ja jotain sopivasti hankaavaa, erityisesti raskaille rasvoille. Tosin on saatu hämmästyttäviäkin tuloksia, jos liuoksen annetaan liota hetkeksi.

Onko ratkaisulla hajua?

Liuoksella on lievä kloorihaju, kuin mieto uima-altaan haju. Useimmat ihmiset yhdistävät tämän puhtauteen. Ruiskutettuna se vain tuoksuu raikkaalta ja puhtaalta, eikä se ole kuin luonnoton tuoksu tai hajuste.

Voinko lisätä hajusteen liuokseen?

Sitä ei todellakaan tarvita; tämä vihreämpi puhdistusaine toimii vain luonnollisilla, ympäristöystävällisillä ja turvallisilla ainesosilla. Haluaisimme pitää sen tällaisena. Monet ihmiset ovat kommentoineet, että se jättää luonnollisen, raikkaan tuoksun.

Jättääkö se jäämiä?

Ei, se ei ole, toisin kuin tavanomaiset kemialliset puhdistusaineet, se ei sisällä monimutkaista aineseosta – loppujen lopuksi se on vain vettä ja aavistus suolaa.

Voiko Toucan Ecoa käyttää ruoan pesemiseen?

Kyllä. Hedelmien ja vihannesten torjunta-aineiden puhdistus ja poistaminen on helppoa Toucan Eco -laitteella.

Joko suihkuta ja pyyhi tai aseta liuokseen kulhossa. Tämä auttaa poistamaan lian, torjunta-aineet ja tappaa ruoan pinnalla olevat bakteerit. Huuhtele sitten kylmällä vedellä ennen kuin syöt tai säilytät ruokaa. Jos varastoit ruokaa, sen pitäisi myös säilyä näin hieman kauemmin.

Kysy lisää

Haluatko lisätietoja tuotteista? Soita meille tai jätä yhteydenottopyyntö alla olevalla lomakkeella.

Jätä yhteydenottopyyntö

Topteam IT Oy

Laitteiden jälleenmyyjänä toimii Topteam IT Oy.

Topteam IT on yritysten IT ympäristöjen ylläpidon asiantuntija ja kauttamme saat myös alan parhaan laitteet ja ratkaisut. Lisää tietoa Topteam IT:n palveluista löydät verkkosivuiltamme: www.topteam.fi.